fortfarande här..

Nu har det varit tomt ett tag här på bloggen, men det ska vi se till att ändra på. som ni kanske förstått har jag fortfarande inte kommit iväg till usa och inte ens fått min placering än. ja börjar bli rätt sur och allmänt trött på organisationen på aspect. Sista dagen när alla ska ha fått reda på sin familj är imorron, och senast jag pratade med dom lät det inte som om dom hade kommit nån vart... så nu har jag suttit här sedan början augusti och inte kunnat planera mer än tre dagar framåt, plus att man konstant håller ett öga på mobilen för att se om dom ringer.

Dessutom går jag i och med det här miste om två hela månadslöner...=( jag hade kunnat jobba både nu i augusti och sen kommer jag ju hem en månad senare i sommar, så det är ju ett antal goa tusenlappar som ja går miste om.. alldeles lagom underbart =/

jag får hoppas att brorsan och tessan kommer trivas nu också när dom har flyttat härifrån. dock kommer jag inte att hälsa på er alldeles för ofta under närmsta året (hoppas jag iaf). dock vore det kul om ja kunde komma ner och se jespers lilla lägenhet nu i helgen, har ju inte precis nåt bättre för mig

som ni ser har jag fått en fin liten musikspelare till min blogg, och jag tackar linn jäättemycket för hjälpen. när ja ändå håller på att tacka så får martin tusen tack för att du är så jädra tålmodig med min dator =) hoppas du tar väl hand om honom, inte för att jag tror att det är så stor risk att du läser den här bloggen men iallafall.

nu ska jag ta och göra nåt vettigt av den här dagen innan den tar slut

illusions..

ja blir förvånad över hur mycket det här med trollkarlsfilmer slukar upp mitt intresse.. och då menar jag inte typ harry potter och sånt:P men typ the illusionist och the prestige:P

satt idag och skulle kolla så att en film(the illusionist) funkade ordentligt, men sen blev den för intressant och det slutade med att jag ägnade hela eftermiddagen(och därmed nästan resterande av hela dagen, eftersom jag har för vana att inte vakna förrän tolv). den är liksom varken spännande eller läskig eller rolig eller nånting egentligen men ja gkunde helt enkelt inte stänga av den. Edward Norton är ju dessutom alltid mycho bra(om nån vet va den filmen där han spelar mentalt handikappad och ja tror robert deniro är maffiaskurk heter så skulle ja bli dunderglad).

Samma sak gällde med the prestige när jag först såg den.. samma där med trollkarlar(eller snarare illusionister, se inte harry potter framför er, se typ joe labero)  som det inte går så bra för men de goda vinner till sist tack vare underbart lurendrejeri. den såg ja först på nattbion på lucia, där man rent logiskt inte borde va så vaken efter en hel natts filmer utan sömn. Dock höll ja mig vaken hela filmen (stolt) och hängde till och med med så mycket att ja förstod att den var bra:D undrar va det är med såna filmer som jag fastnar för, eftersom jag vad jag vet inte har varken illusionist- eller trollkarlsblod i mig.

jag gillar kanske helt enkelt bara spännande filmer.


I´m the champion =D

ja älskar det här med prestigetävlingar. det är så jobbigt när folk skryter om hur bäst dom är, men sen när jag upptäcker att jag är bäst(vilket händer då och då faktiskt) så är det skitkul at skryta, och andra stör sig då på mig..

dock hade dom andra inte en chans när jag och min stora bror fick för oss att bygga en bilbana. det är ju lite halvtråkigt att bygga inomhus så vi bestämde oss för att bygga den utomhus, på gräsmattan, in under takboxen, ner för backen till landet och sen upp igen. det var dock tur att vi har ett antal gamla bilbanor som man kan bygga ihop, för när vi va klara hade vi kommit upp i hela 18 meter.

sen började tävlingen =D efter att ha kört några matcher med brorsorna och bulba kom farsan ner och skulle utmana oss. när det va min tur att köra mot honom så dröjde det inte många kurvor inna jag prejade ut honom, och han slängde min bil av banan och skrek "men det där är ju fusk". jag gick med på att köra om men efter att det hänt fem matcher i rad syntes det att han va lite irriterad. till slut råkar jag slarva och trycka liite för mycket på gasen, och åker ur.. Det dröjer inte länge innan man ser hur glad pappa blev och skriker "jag vaaaaaaaaaann"(den bjöd jag på). då var han mallig ett tag, och det lät ungefär som vanligt, "ålder slår dumhet", ni har en del kvar att lära, små barn" osv... 
 
Senare på kvällen gick vi ut igen och upptäcker att det kommit dagg/kondenspå banan.. men vi körde på och bestämde oss för att den slutgiltiga finalen fick bli vem som klarade fem varv snabbast. pappa vågade inte va med(antagligen hade han för mycket stolthet eller nåt för det.. så jesper började med den hittils absolut bästa tiden 39 sekunder.. bulba: 42,3 sekunder, Erik: 42,0, jocke tog hela två sekunder på sig innan han spårade ur och blev diskad.

så va det ju bara jag kvar :O jag satte mig tillrätta, tog ett djupt andetag och drog igång. utan problem gasade jag mig runt dom fem varven på 34 sekunder, hela fem sekunder före tvåan.
behöver jag säga nåt mer?image2

livvakt?

träffade min bror idag, och eftersom även han tänker göra som jag och flytta hemifrån( för plugg i jönköping) så städade han sitt rum för att se vad han ska ha med sig..

han hittade en liten "saga" om fisken evert, som han skrev för ett antal år sen. det är kanske inget att oroa sig för, innan man läser innehållet.

Fisken evert hade tröttnat på sitt liv i vättern, och bestämt sig för att hoppa över till glottern(en sjö i åby för er som inte vet) på vägen dit hinner han bland annat skjuta sig ut från en macdonaldsresturang med hagelbössa, och döda sin mamma.

När han väl kommer till glottern så kommer Mårten och pissar där, och sen beskriver författaren(min älskade bror) hur fisken knivstyckar Mårten med en trög, oslipad, trubbig morakniv.. jag undar vad jag hade gjort för att förtjäna det :P Får nog se upp för bror min i framtiden :S

Musical abstinence

jag börjar mer och mer tro att jag är totalt beroende av musik.. det är lite skumt men får jag inte musik (rätt musik alltså, inte nåt jädra tjafs på typ rix fm eller så) så blir jag typ butter och trött. som nu när jag kommer upp till datorn, och liknar mer en sån där seg sengångare än en människa, och tänker nåt i stil med "varför kom pappa och väckte mig redan klockan tolv" och sitter och muttrar lite. Sätter på musiken på datorn och känner hur hjärncellerna (ja, jag har faktiskt några jag också :D) börjar röra lite på sig i takt med musiken för att sen övergå till högsta aktivitet. Och här sitter jag och är lika pigg som vanligt.

samma sak va det på jobbet, där man efter redan nån timme allra första dan var rejält trött på att bara öppna grindar.. i början sa chefen väldigt tydligt att det bara är tillåtet med musik på låg volym med bara en öronsnäcka i örat.. va är det för påfund tänkte jag men lydde snällt, tills man släppte mer och mer på det där och till slut va det högsta volym som gällde:P tiden går mycket fortare då..

så sitter jag där en dag med radion på ganska högt och sitter och vrålar med i green days american idiot när jag tycker det låter som något som dunkar.. struntar i det tills det dunkar lite högre, innan jag kommer på att nån knackar på dörren i min stuga mitt ute i ingenstans. och vem står där om inte chefen :O han mumlar nåt i stil med "hmm, det där va ju...vackert..." (då skämdes mårten rätt ordentligt) trodde det va dags för årets utskällning, men sen sa han "ja ja förstår att man inte har så mycket bättre för sig här ute" och det visade det sig att han bara skulle önska mig lycka till i usa =D

måste se till att få med mig mycket bra musik dit, nu när jag till och med har en egen dator att lagra den på:P vore synd att gå ett helt år i usa och deppa för att man lider av kronisk musikabstinens.. jag tror ändå inte folk skulle tro mig om jag sa att jag led av den sjukdomen. "hello, i´m liding of kronical musicabstinens, do you want to skänk a slant to help me?" jag får helt enkelt fortsätta att proppa i mig medicin i form av underbar musica:D


IFK TJALALALA

Fotboll med pappa ikväll, IFK  norrköping mot mjällby.  det visade sig bli en lätt match, och ifk vann med hela 5-0 =) sånt är ju alltid trevligt, att man får se massa mål, och inte en tråkig match där det till slut ramlar in ett mål..

satt på VM-läktaren för ovanlighetens skull (pappas jobb bjöd oss). det är ganska stor skillnad från där jag brukar sitta, där majoriteten är ungdomar som hejar på IFK Norrköping och tycker fotboll är kul. skillnaden med vm läktaren är att här sitter alla gamlingar( 40 och uppåt) som tycker att de själva vet bäst och och tycker att gnälla är kul... blir lite jobbigt efter ett tag när folk framför och bakom och till höger och vänster  och alla andra håll muttrar "jävla slöa alla är idag", "det där hade jag gjort bättre", "men stå inte still och tveka, SKJUUUUUT" osv.. men det är klart... "Gubblaget" hade säkert klarat matchen mycket bättre än IFK. (hoppas verkligen att min ironi nådde fram).

Bortser man från läktaren va det mycket trevligt, och vädret kan man ju inte klaga på heller:P

i övrigt förstår jag inte hur ännu en hel dag flugit iväg, utan att man egentligen har gjort nåt vettigt, men det är ganska skönt =D har iallafall provpackat alla mina resväskor nu, och fått ordning på datorer med skype till hela släkten.

Nu är jag för trött för att göra nåt vettigt, så jag går väl och övar på min usa-kunskap genom att köra lite gta XD

The day my mind went to USA

idag åkte anna, och enligt planerna skulle jag varit med på samma plan.. men min placering drar mer och mer ut på tiden, och kvar i sverige sitter jag med massa tid som jag inte har lust att fylla med nånting. Rix fm festivalen kommer ju hit idag, och det hade ju vart kul att åka dit, men känner ingen motivation till att dra dit.. skitskumt..

tur att jag hann med att träffa sara och bulba ett tag iallafall, och sitta och garva åt en meningslös tvättsvamp som bor på havets botten i en annanas ;-/ och lite smarriga pankakor blev det också, med oboy på :D

Nu sitter jag och njuter av den här veckans mårten topp-10-lista, och funderar på om jag orkar skriva ner den här också:P

... ja så får det bli:

1. Zzyzx Rd. - Stone Sour (grym låt som från början låter lite halvtråkig)

2. Like the angel - Rise Against (rise against är lika bra som alltid:P )

3. Knights of cydonia - Muse (ok jesper du vann över mig, jag fastnade faktiskt för den)

4. Boy next door - Sister Hazel

5. Surrender - Billy Talent

6. Sink - Big city rock

7. The great escape - Boys like girls

8. Real girl - Mutya buena

9. Learn to fly - Carbon Leaf

10. Touchdown turnaround - Hellogoodbye

började igår med lite kondisträning, och tänkte att ja skulle köra varannan dag kondis, varannan styrka.. men efter långt övervägande idag kom jag fram till att det där med styrka lät lite för jobbigt för lilla mig., så får nöja mig med kondisen:P

ikväll får det bli fyrverkeri-sm från våran underbara altan, ett bra alternativ när man är för seg för att ta sig in till el stado.

"what am i supposed to do now?
I´m still to tired to care and i got to go"


hmm, blogg?

det här med blogg alltså... trodde inte riktigt att det va min grej men vem vet.. ja kanske också fastnar för det, som så många andra. Det är ju iallafall ett bra sätt att sitta och diskutera lite med sig själv utan att bli anklagad för att vara skitzofren eller hur det nu stavas.. sitter här och funderar på vad fasen det är jag har hittat på egentligen.. dra iväg till usa i ett helt år :O det är liksom ingen liten tid att vara ifrån alla dom man älskar. Tur att man inte är helt avskärmad från resten av världen tack vare internet:D

Och då va det ju riktigt bra att jag igår fick tag på en bärbar dator, genom david som var snäll och tänkte på mig:D Då slipper man ju fundera på att min värdfamilj måste ha en dator, plus att man kan få med sig all min älskade musik och annan skit. nästa problem blir att förklara för alla nedladdning-borde-ge-dödsstraff-amerikanare hur all denna musik hamnade på min dator :O

Jag undrar vad folket på aspect( företaget som jag åker med) sysslar med egentligen.. i morse ringde dom och frågade "stämmer det verkligen att mårten är pälsallergiker.. han har ju inte skrivit det i något av sina papper..". jag undrar var de fick det ifrån.. men men det löser sig nog(sa han som sket i vasken)

jag får gå ner och avreagera mig på lillbrorsans nya trumset :D:D det kan nog hjälpa en aning:D

förresten.. ja va riktigt duktig i morse och gick upp och tränade 30 minuter på våran "träningstrampmaskin".. som vanligt är jag ju lite för envis för att min lilla obefintliga kondition ska ha en ärlig chans att hänga med, så ja va helt död i typ en kvart efteråt =) men det bättrar sig säkert om jag får en regelbunden träningsvana (hemska tanke). Nu känner jag mig iallafall väldigt duktig efter att jag har gett mig själv lite tid att lugna ner mig:P

I hate to say goodbye

jaha då var det dags att säga hejdå till min älskade lilla anna :( trodde inte att det här med att säga hejdå skule va så svårt.. men det känns verkligen inte bra att säga hejdå till folk man inte kommer träffa på ett helt år. Men vi får iallafall hoppas att du kommer få ett lika bra år som jag hoppas att jag själv kommer att ha:D Vi får väl hoppas att vi kommer att va så pass nära varandra att vi kan träffas under året :)
image2

RSS 2.0