Plugg och låtskriveri

Nu är jag äntligen klar med mitt projekt om USA:s "two-party-government-system" som innebar intervjuer med fyra pers och en sammanfattningsuppsats. Det är ganska skumt att jag är till höger på svenska politikskalan men till vänster på den amerikanska.. Men våran lärare är ruskigt mycket åt andra sidan och totaldissar bland annat abort, fri sjukvård osv. Och även fast han säger att han är neutral så vägrar han att lyssna så fort nån har andra åsikter än honom. Vissa av er vet antagligen att jag kan bli rätt förbannad när folk inte lyssnar på andras åsikter, det är en väldigt få saker som verkligen kan reta upp mig, så jag biter mig i tungan rätt ofta på hans lektioner för jag vet att diskussion lönar sig ändå inte där, jag är en av två democrats i en klass på 30 pers, man blir ganska snart nerröstad.

Tur är ju då att man inte måste tänka på sånt hela tiden.. Brorsan min som har fått lite mer av dom poetiska generna skickade lite förslag till låttexter, så det är vad jag ägnat kvällen åt för att lugna ner mitt politiktemperament. Jag är hyfsad nöjd med resultatet men ska slipa lite till på det så kanske ja slänger upp den på myspace sen. Det lutar åt att jag kommer starta ett band med Molly från gitarrklassen, hoppas vi hittar lite fler folk, vore ruskigt kul :D

Folk önskar lite fler bilder, men det är lite svårt att hitta nåt kul att ta kort på, vi får inte ha kamera i skolan, eller på bussen, men jag kan säkert ta tusentals bilder på mig när ja spelar gitarr eller nåt, om ni vill ;)

bergsklättring m.m.

Det har varit ganska fullt upp den här helgen. Igår fick patty och tom för sig att vi skulle klättra berg, så vi åkte till ett 2500 meter högt berg, och det tog ett bra tag att ta sig upp till toppen, men det var definitivt värt det när man såg utsikten. Ganska mäktigt när det dessutom var lagom till solnedgången. Däruppe hade dom även nån slags mätstation där det var förbjudet att gå in. Men jag tyckte att skyltarna som sa : Warning. Restricted area. Keep out. Authorized personel only, va ganska fräna så jag råkade få med mig en av dom hem. Dock var det lite besvärligt att klättra ner med den ca 15 kilo tunga skylten med tillhörande påle hela vägen ner. Men det var det värt, lite tufft att ha den skylten på sin dörr.

Idag åkte vi till Reno, judy skulle till flygplatsen för att åka tillbaks hem till portland. Vi passade på att gå på bio och såg Cohens nya film "no land for old men" eller nåt i den stilen, bra va den iallafall. Och jag förstår inte varför lärare ger extra mycket läxor över långhelg, jag har inte haft en enda sekund över till sånt.. Hoppas lärarna är överseende med sånt..

thanksgiving

Idag var det då dags för min första thanksgiving. Det var mycket trevligt. Vi ägnade en hel del tid åt att laga mat, och jag bidrog med swedish meatballs, som återigen blev lite för mjuka när jag skulle steka dom, och föll ihop till trasiga köttbullar istället för hela köttbullar, menmen dom smakade i alla fall gott. För att inte prata om kalkonen, mums fallibulba.


I morse gav vi oss iväg till parken, jag tom och två av deras söner. Där mötte vi upp med massa annat folk och spelade ultimate frisbee. Det var ganska intressant, det är tydligen väldigt populärt här, och båda sönerna var riktigt duktiga, dom tävlar tydligen på collegenivå, vilket märktes ganska väl. Sen kom även ena dottern Judy hem, så huset är ganska fullt nu.


Nolan och Jim(sönerna) överraskade mig också när dom kom hem med en väska, öppnade den och frågade mig om jag kände igen innehållet. Det visade sig att Jim hade massa svenska vänner från när han pluggade på nåt universitet i New York som hade lärt honom att spela kubb.. så nu har dom tydligen spridit kubb både lite här i fallon och en hel del i Reno. Så det blir nog att spela lite kubb imorrn.


Efter den underbara maten plockade Nolan fram sitt guitar hero (vilket är ett tv-spel där man spelar på låtsasgitarrer till riktiga låtar). Det var riktigt kul och vi lyckades till slut även få med tom, trots att han i början envisades med att spela på sin riktiga gitarr till låtarna. Och jag måste säga att det märks att det ligger musik nånstans i generna på alla i denna familj. Riktigt imponerande att se dom.


Vi har nu nästan bestämt att Anna ska komma ner hit över nyår, vilket vore jättekul. Dock verkar det tydligen som
om aspect inte kommer vilja tillåta det eftersom "vi båda kommer få alldeles för mycket hemlängtan". Så vi får hålla tummarna att dom inte jävlas för mycket med oss...


honor choir :D

Det har hänt en hel del senaste dagarna.. För det första köpte jag den där gitarren, vilket jag inte ångrar en sekund, den är kanoners.

Sen fick jag igår reda på att min audition jag gjorde för kören var tillräckligt bra för att jag skulle bli intagen i Honor Choir, vilket är "elitkören" för hela nevada. Mycket förvånad blev jag, det var bara jag och en annan tenor som blev intagen, även fast våran kör är full av bra tenorer. Jag är glad dock, det innebär ännu fler roliga resor, och framträdanden lite här och där.

Idag har vi varit lediga från skolan, tack vare uppkommande thanksgiving imorron. oj nu dör visst batteriet får skriva mer imorrn...

färdigflyttad

jag tänkte börja med att svara på lite frågor. Tom fleming är musiklärare på junior high,vilket motsvarar högstadiet, och nej, jag kände dom inte innan. Och elgitarren är omsträngad och återupplivad. Nu har jag dock flyttat in och det verkar som om det här ska gå bra, kanske till och med mycket bra. Tom är helt galen i musik, och redan idag känns det som om han har fördubblat mina musikfärdigheter.. det är lite överdrivet men han började direkt visa mig massa häftiga saker, och började hjälpa mig med telegraph road, som alltid har varit drömlåten att lära mig.

Och patty verkar vara en trevlig typ, och blev överlycklig när jag berättade att jag älskade amerikanska cookies. Hon sa att hon gjorde dom bästa cookies i staden, och jag måste hålla med, de var alldeles utsökta :D dock hamnar dom nog på andraplats, dom som mr combo bakar på multimedialektionerna har det där lilla extra, vilket gör dom perfekta. Statoils version som var klar favorit i sverige kan se sig som riktigt slagna. hursomhelst för att inte fastna för mycket i kakträsket, så kan jag även säga att Tom var riktigt duktig på att laga mat. Idag blev det en kryddrik italiensk pasta med skaldjur, och pesto. Mycket uppskattat, hoppas bara att dom fortsätter i den stilen, så att inte det här bara var en "show-of" för att sedan gå över till hämtmat från snabbmatskedjor..

I övrigt blir det nog dags för nästa medlem i mårtens gitarrfamilj att inhandlas nu i veckan. Jag har verkligen stort behov av en akustisk gitarr just nu, så det får bli en ibanez v70 CEBK. Jag vet att många tänker "varför räcker det inte med den du har.. " men det är ganska stor skillnad i el och akustisk. Jag kommer dock ha lite överflöd när jag kommer hem om jag får med mig båda hem, fem gitarrer är ju inte riktigt nödvändigt.. Tur att mårten har pappas gener när det gäller affärsverksamhet, så han har redan funderat ut lösningen..

Och sist men inte minst fyller ju brorsan 20 år idag, och den här gången tror jag minsann att jag lyckades pricka både rätt dag, månad (och år), och jag skonade dig från "klockan-tolv-sms:et" Kul att du gillade min födelsedagscd, och hoppas att kent blir alldeles underbart.. vissa får ju inte chansen att gå på kent-konsert, eftersom man är fast här i sketna usa :P

Flyttpackning

nu har vi äntligen hittat en permanent familj, vilket känns ganska skönt efter att ha bott i denna tillfälliga familj nästan tre månader. Måste ju säga att aspect har ju inte gjort mycket imponerande intryck på mig, men jag antar att jag inte ska gnälla nu.

Jag ska flytta in hos Patty och Tom Fleming, tyvärr har alla deras fem barn flyttat ut, så jag får fortfarande  inga "syskon" men dom verkar iallafall trevliga. Tom är dessutom musiklärare så där kan jag nog lära mig en hel del. Jag kommer flytta in nu i helgen så jag hinner göra mig hemmastadd innan thanksgiving som kommer nu på torsdag. Tack vare thanksgiving går vi dessutom bara måndag och tisdag nästa vecka, muy delicioso.

avslutningsmiddag

idag var det den sista dagen för fotbollsäsongen även om vi inte har tränat på ett par veckor. Det hela avslutades med en middag/prisutdelning.
Jag bidrog med lite negerbollar till efterätt, vilket förhoppningsvis var uppskattat.
Jag fick även en liten present för mitt managerjobb i form av den gröna glidarjackan som jag fått låna några gånger när det har varit outhärdligt kallt. Det var ju trevligt, men den är ett par storlekar för stor, så den kommer troligtvis få bli en souvenir mer än ett klädesplagg för min del.
Vi delade även ut skivorna med alla foton jag tagit under säsongen till alla spelare, vilket var mycket uppskattat.

Idag har jag även fått reda på lite mer info angående San francisco giantsmatchen. Vi kommer alltså sjunga nationalsången innan San Francisco Giants mot Philadelphia Phillies den 10 maj. Det är baseboll för er som inte vet.
Vi kommer bo på fint hotell och även gå till six flags nöjesfält, det blir nog en liten rolig resa det där :D För er som är intresserade säljer vi även biljetter till den matchen för specialpris just nu, feel free to come.

Innan jag går och pluggar på mitt underbara spanskaprov avslutar jag med min nya favoritfras:
"i dont repeat myself, i simply never repeat myself, get used to it"


R.I.P. kära B-sträng

Jag har väntat på att den här tiden skulle komma, men varit ganska glad att jag sluppit det än så länge. Men nu har den första gitarrsträngen brustit (om man inte räknar den som jonte så snällt tog död på ;-p ) Det är typiskt att det ska hända just när man är på gitarrhumör och behöver den som allra bäst. Så nu är jag lite handikappad, och får väl antagligen fördriva tiden med att plugga istället, jag har ju trots allt ett uppkommande spanskaprov.

Angående mina "svenska foer newboerjare" planer så finns det nog inte så mycket hopp om det, precis som jag trodde, men Mr Starr skulle iallafall göra ett försök med rektorn.

junior prom

Igår var det då dags för Junior prom, och för dom som inte vet vad det är så är det en bal, som i huvudsak är till för dom som tar studenten nästa år. Det var kuligt, och alla var mycket fint uppklädda. Om ni vill se bilder kan ni kolla upp min bilddagbok, där jag la upp några.

Vi började med middag hos en kompis, vi var ett gäng på sex pers som gick tillsammans. Ruskigt god mat var det iallafall, och sen åkte vi runt till alla hus så respektive föräldrar kunde ta sina kort. Början på balen var dock mycket seg, och det kändes som om det skulle förbli så. Jag skadade nämligen foten ganska rejält när jag blev stämplad av en tjej senaste fotbollsmatchen, men jag bestämde mig för att ignorera smärtan och hoppa ut på dansgolvet, även fast jag nästan fick dra upp dom andra. När vi väl hade börjat dansa var det dock kulkul, så i det stora hela blev det en lyckad kväll.

Idag har jag fått en av mina roliga men oftast mindre genomförbara mårten-idéer, att när jag droppar gitarrklassen kanske starta en svenska för nybörjare-klass. Det vore ruskigt kul, tror jag iallafall. Ska kolla upp med min counselor men jag har inte alltför stora förhoppningar.

Imorrn bär det nog av till Lake Tahoe, som tydligen ska vara ett av dom mest vackra ställena i världen om man får tro folk som vart där. vi får väl se vad jag kommer tycka, just nu ligger nog stränderna på antigua eller barcelona där på min personliga lista.

Ännu ett inlägg om fotboll ;-D och det blev visst om lite annat också... vilken tur - hade vart lite ointressant annars

Idag var det dags för "vänskapsmatch" med fotbollen igen, och vi mixade ihop ett lag från dom två pojklagen, och dom två flicklagen. Muche roligt, och vi lyckades faktiskt vinna med 8-6. Det blidde inga mål för min skull idag heller, missade faktiskt ett riktigt öppet mål, så lite skäms jag. Eftersom vi inte hade några domare hade ingen koll på tiden, så först efter hela 120 minuter nånstopspelande tyckte nån att "nu är det minsann dags att sluta, jag måste hem och se "that 70:s show"". Vid det laget var en viss mårten precis som alla andra ruskigt trött, så jag vet inte hur jag ska klara av basketen imorgon, menmen lite sömn brukar göra susen.

Förresten är jag även ruskigt trött på låten "love me do" med beatles, spelade den inte mindre än 23 gånger idag på gitarrlektionen. Det är en av anledningarna till att jag "tar självmord genom att byta från gitarr till franska" för att citera käre bror. dom få gångerna vi inte har nån fet gammal gubbe som är tondöv och aldrig har sett en gitarr som vikarie, så har våran riktiga lärare inte bättre fantasi än att vi spelar samma låt 23 gånger, med den stora skillnaden att vi spelar alla elevers olika versioner av baslinje till den, men dom låter iallafall likadant, eftersom vi skrev ihop dom tillsammans som klassuppgift. Så jag lär mig hundra gånger mer gitarr hemma, genom att spela själv, jag får väl försöka övertala bosse att komma över och lära ut lite pedagogik.

Testade mina balkläder idag, för er som inte förstod så är junior prom "balen" för de som går i motsvarande tvåan. Det är iallafall tanken men alla får gå ändå. Senior prom är i slutet av maj för alla som tar studenten, including lilla me. Jag såg ganska stilig ut om jag får säga det själv, även om det är väldigt mycket svart inblandat, men det var så dom ville ha det, och jag tänker inte sticka ut och komma med röda skor, illgrön tröja och mjukisbyxor eller nåt i den stilen, vill behålla min "jag-kan-minsann-nästan-klä-mig-färgenligt-trots-vissa-problem-med-färgblindhet"-värdighet. det blev förresten ett hyfsat fint långt ihopsatt ord, förhoppningsvis slog jag nagellacksborttagningsmedelsinstruktionsboktryckeriarbetaravtal men jag orkar inte räkna bokstäver, det kan lilltok få göra :P

gonatt på er allihopa även om det nästan är dags för er att vakna nu. pusspuss från andra sidan pölen


Hejsansvejsan

Än en gång har jag fått klagomål på dålig uppdatering, nämner inga namn, mickis, men här kommer väl en liten uppdatering :P

Skolan rullar på och jag är förvånad över att jag faktiskt har sån pass disciplin att jag sitter ca en timme med plugg varje dag, tror aldrig jag har pluggat så mycket som nu, men på nut underligt vis är det inte stressande plugg som i sverige, och jag gnäller inte ens över att behöva göra det. Tror det har nåt med lärarnas mentalitet att göra, det är inte samma press, även fast vi går fortare fram.
Det lutar åt att jag kommer byta ut några ämnen till efter jullovet, även fast det innebär en hel del jobba-ifatt. bland annat blir det nog ett byte från gitarr till franska, blir lite utmaning att plugga franska och spanska samtidigt, men det ska nog gå fiinfint.

På lördag är det dags för basket-tryout vilket jag tänkte försöka mig på, och efter det är det dags för junior prom. Enligt folket här är junior prom ganska B jämfört med senior prom, men måste ju ge den en chans. Min "dejt", marie från tyskland är som tur är inte färblind så hon fixade en fin liten slips som förhoppningsvis matchar hennes klänning, så mårten kommer nog bli mycket stilig.

Mer info kommer antagligen nån gång efter helgen eller nåt.

Förresten om ni vill kan ni kolla in min myspacesida där jag lagt ut lite egenproducerad musik. kommentera gärna :D
www.myspace.com/iammadeofrock


Leka med tanken

Jag undrar om du vet

Hur mycket du betyder för mig

Du finns i mina tankar

Och jag önskar du vore här


Men jag är här och du är där

och avståndet är stort

Det är tur att jag har minnena

från allt som vi har gjort


Jag önskar att jag kunde

Låta bli att vara feg

Så jag kunde gjort nån skillnad

Innan det var för sent


Låt mig leka med tanken

Att det skulle bli vi två

Låt mig leka med tanken

För att se hur det skulle gå

Men jag skulle aldrig förstöra

Nåt så fint som det vi har

Tänker på dig nu

Och saknaden finns kvar


Men det krävs två för ett förhållande, och jag är bara en.

Ensamhet är uthärdligt men saknad är en annan sak.


Jag skulle aldrig förstöra

Nåt så fint som det vi har

Tänker på dig nu

Och saknaden finns kvar


sista-minuten-matte-plugg

här sitter jag igen dagen innan ett prov och försöker lära mig saker som jag har haft god tid på mig att hinna lära mig:P men som vanligt har jag inte tillräckligt med självdisciplin för att plugga.

Det är ungefär som på morgonen där jag sätter klockan en halvtimme före det att jag måste gå upp, bara för att hinna snooooza lite, men det slutar med att halvtimmen blir dryga timmen, och jag har sen ca halvtimmen på mig att duscha, äta frukost och göra lunch till skolan, men sen är ju nästa problem att få mig själv att komma ur den varma goa duschen. typiskt att livet ska kräva så mycket självdisciplin...

Så nu sitter jag här och klurar på ( h / z ) / ( z / ( y + h) ) och vad i hela världen det ska bli. men det ska jag nog komma på såsmåningom, får vi hoppas.

Den här helgen har varit ganska avslappnande, och jag har för första gången sen ja kom hit hunnit sitta och titta på film, vilket faktiskt är ganska mysigt. sen blev det en hel del gitarrspelande också, vilket är muche roligt. så nu är jag utvilad för att klara av ytterligare en vecka i skolan.

Jag gick över till artems hus idag för den vanliga biljardtävlingen, men den här gången lyckades han vinna. rackarns. menmen det är ju lite fusk det är ju trots allt han som har biljardbordet där och kan träna när som helst :P jag får väl ta och utmana honom på gitarr nästa vecka.

Förresten är jag mycket imponerad av honom, hur snabbt han lär sig saker. jag visade björn rosenström- låten muffins för honom, och han tyckte det lät jättekul. så nu har han lärt sig hela texten, med enbart en aning ukraina-dialekt. han sa att det var min tur nu att lära mig en ukrainsk låt med text, vilket nog blir en liten aning jättesvårt.

Förresten visade det sig att svaret på ovannämnda (wohoo lite avancerade svenska ord kommer jag fortfarande ihåg:D) blev nåt så simpelt som h(y+h)/yz .

Halloween

idag är det som bekant halloween, och det är ju en aning stort här, precis som alla andra högtider. Skulle va med några kompisar och mysa med lite skräckfilmer, men tyvärr blev det avblåst i sista sekund, och jag har ingen som kan skjutsa mig till nån annan kompis så här sitter jag, och lyssnar på musik och myser för mig själv. hade ju kunnar va roligare.

Men i övrigt har veckan varit helt ok, och jag var på förstasidan i tidningen, tillsammans med marie och Artem. Dock var både reportern och fotografen lite första-dagen-på-jobbet-aktiga och artikeln är ett enda virrvarr av hopblandningar osv. jag är säker på att t.ex. linn hade gjort det mycket bättre, du får helt enkelt komma över hit och börja jobba på LVN.

Nu är jag äntligen klar med mitt fotoprojekt för fotbollen, det blev en (om jag får säga det) riktigt grym powerpointsammanfattning av lagen, och 36 kopior av cd:n med alla bilder, tog ett tag att bränna så hoppas dom uppskattar det.

Imorron är det dags för nästa framträdande med kören, när vi ska sjunga på militär-förberedande klassen ROTC:s årliga inspektion eller nåt i den stilen. börjar bli riktigt imponerad av kören, låter förbaskat bra. Jag hoppas att jag kommer kunna visa er något, inte minst från san fransisco giants-matchen.

RSS 2.0