go greenwave

idag är det dags för den andra hemmamatchen för vårat amerikansk-fotbollslag fallon greenwave. det är lagom lockande att gå dit för själva fotbollen men alla från skolan är där så det blir nog skitkul :D förra matchen fick dom stryk med 36-0 så jag hoppas att det blir något bättre idag.

Vi fick våra fotbollströjor idag (typ alla har sina egna tröjor här, så jag har den här tröjan, och kommer ha två för kören, och en för skolan) så jag kan ha den på mig på fotbollsmatchen så jag visar att ja är en riktig greenwave supporter. nu ska jag dock äta upp min glass och sen måste jag dra mig bort mot fotbollen så ja får skriva mer nån annan gång.


nej, jag satt inte och pillade in ögonfransarna i ögonen frivilligt

jag sitter här och garvar åt mickis kommentar om min dåliga svenska, och jag ber om ursäkt för den, men jag måste få försöka förklara mig. jag SATT ju faktiskt där medan det blåste där, så på sätt och vis va det någonting jag gjorde. jag satt där och lät ögonfransarna blåsa in i ögonen (inte för att jag hade speciellt många alternativ). duger den bortförklaringen? ;)

Och nu sitter jag här och tittar på min nya älskling (och nej det är inte en cheerleader det är gitarr). jag har kommit fram till att jag tycker om den müche mycket. jag kan lägga upp bilder på bilddagboken om ni vill. och angående cheerleaders så finns det ett par intressanta av den sorten men även många andra intressanta brudar(svårt att välja). Av någon anledning är dessutom dom flesta av dom snygga brudarna i körgruppen. mycket bra tycker mårten.

och ni behöver inte vara oroliga för mig, det var bara NÄSTAN ett raseriutbrott, jag behärskade mig =)

Jag fick dock ett skrattutbrott (jag tycker om att hitta på nya ord) i lördags, när mason frågade om ja ville höra hans favoritlåt på hans iPod (precis som alla andra har han också en iPod). jag tänkte att det lät intressant. Och gissa om jag fick en chock när jag fick höra "båten anna". jag frågade honom om han visste att det var svenska, och han stirrade på mig med förundrad min "jaha, ja trodde det  var nåt påhittat språk, det låter ju så knäppt".
jag kan dock inte låta bli att imponeras av honom för han kunde hela texten utantill, med mycket bra uttal till och med.


äntligen trådlöst

Nu har jag äntligen fått igång mitt trådlösa internet så nu sitter jag på mitt rum och tänkte att det är väl dags för lite blogg-update. jag störs fortfarande av dessa trötthetsproblem, vilket jag tycker är mycket irriterande, men det "ska" tydligen vara så säger folk, för att man i stort sett överbelastar hjärnan när man inte är van att prata engelska varje dag. så jag får väl stå ut ett tag till.

Förresten fick jag nästan ett raseriutbrott förut när min dator bara stängdes av och inte gick att starta igen... men jag lyckades återuppliva honom :D

Jag har kommit in ordentligt i skolan nu så det känns skönt och jag har jobbat ifatt dom flesta ämnena men spanskan är fortfarande jättesvår, har muntlig redovisning imorron.

Och det går inget vidare för fotbollslaget heller, vi har två raka förluster nu. så det får vi se till att ändra på.

Jag kan tänka mig att ni precis som jag antog att det är ganska varmt året runt i en öken, men jag har precis erfarit att så är det  inte. i morse när jag vaknade hade vi 2 minusgrader, och frost på rutorna, så mårten är inte så glad på vädret nu ;( När det dessutom blåser är det inte mycket roligt att sitta still på en avbytarbänk i fyra timmar. det blåste faktiskt så mycket att ögonfransarna blåste in i ögat(vilket inte var det mest bekväma jag har gjort) på senaste bortamatchen.

Jag håller på för fullt att leta gitarr nu så småningom kommer ni få se bilder på ny gitarr, men nu har jag inte några bilder att visa tyvärr.

hoppas ni alla har det bra i sverige, och hoppas att IFK blev klara idag eller när det nu var. Nu ska jag gå och diska


ingenting

jag har fått lite klagomål på dålig uppdatering så här kommer ett litet inlägg. jag har haft det ganska stressigt i helgen, så det har inte funnits tid. vi blev inbjudna till ett litet välkomstparty, vilket var mycket uppskattat vi träffade massa roligt folk, jag har varit på min första american football match. jag tänker antagligen inte gå på nån mer för det var dödligt tråkigt.
vi har haft två matcher med vårat lag där jag numera är manager. det har gått mycket bra och vi är nua serieledare med en vinst och en oavgjord.
jag råkade även vara olaglig, då jag inte hade en aning om att man inte fick gå med bar överkropp på skolans område, så jag fick en utskällning från en lärare, men hon var ganska överseende pga mitt svenska ursprung

just nu sitter jag och lyssnar på kents nya singel (prisad vare youtube) ingenting om och om igen, och jag tror jag gillar den, även om texten låter lite enkel (vilket för övrigt är typiskt kent..) :

Ingenting
Först kom ingenting
Sen kom ingenting
Sen kom ingenting
men ingenting är (ingenting, inget, inget)

som sagt..

För övrigt hittade jag våran katt (som har varit borta sen dagen innan jag kom hit) inatt. den har på nåt underligt sätt varit instängd i en av mina garderober(den jag inte använder, so dont blame me) katten började skrika jäääättemycket inatt så jag öppnade och han kom utskuttande, i mycket god form för att ha levt utan mat och vatten i tolv dar.. så jag har inte sovit så mycket inatt. jag är mycket förvånad dock över att han inte har låtit nånting på tolv dagar och sen helt plötsligt börjar "skrika" oavbrutet..

nu ska jag dock sova, så godnatt. och som svar på jossans fråga så har skolan 1400 elever, lite större än haga alltså.  


ingen fotboll för min del...

Det blev inte mer än tre träningar för min del, så nu är min långa fotbollskarriär över. man ska ju sluta när man är på  topp men jag hann nog inte riktigt upp till den där toppen, min mycket hatade stortå satte stopp för det hela, så nu får jag nöja mig med att titta på matcherna och förhoppningsvis kunna vara med och peppa folket på träningarna. så just nu sitter jag här och är riktigt j***a förbannad på  mina fötter... det blir inte bättre av att katten envisas med att kliva runt på mitt tangentbort (jag skyller alla eventuella stavfel på det). Eftersom jag inte gillar det här med att vara negativ tänker jag sluta skriva nu och lyssna på bra musik istället. Jag rekommenderar starkt "stars of track and field" jag har inte lyckats hitta så mycket av dom men det jag har hört är riktigt härlig musica.

kom inte på nån vettig rubrik...

nu har jag snart varit här i en vecka och börjar trivas ordentligt. fortsätt jättegärna med att kommentera älskar verkligen att läsa era kommentarer. och det där med att jag kommer vara vältränad när jag kommer hem ska vi väl inte hoppas för mycket på.. jag har ju inte (ta inte illa upp nu mamma och pappa) de bästa generna för att bli sportig och vältränad, men det vore ju lite kul att gå om brorsan med det också :P det är ju alltid den här prestigen oss bröder emellan.

Jag har vart hemma från skolan idag, magen krånglade lite i morse, så nu missade jag ju tyvärr mitt lags första match :( jag hade hursomhelst inte fått spela eftersom jag inte har hunnit igenom mina tio obligatoriska träningar, men det hade varit kul att titta på..

jag börjar verkligen gilla den här martin som är min skumma värdpappa, han är riktigt kul att prata med, så det känns ju lite trist att det här bara är en tillfällig familj men vi får se om jag stannar här eller om det blir någon annan rolig familj.

Jag fick en chock igår på första körlektionen. ni vet ju kanske att sång inte är min starkaste sida, så det kom som en chock när körledaren hade bett att få upp mig till den mer avancerade kören, som tydligen bland annat ska ner till sanfransisco och vara halvtidsunderhållning på stooor match av något slag med dryga 20000 åskådare :S Hoppas mårten slipper att skämma ut sig men det vore faktiskt jädrigt tufft.

nu ska jag gå och ta mig en eftermiddagstupplur, så ni får hare jättebra där hemma så hörs vi nån annan gång


im in the high school soccer team :D

Idag har jag utsatt mig för något som antagligen var det jobbigaste jag någonsin gjort. Artem som är utbytesstudent från Ukraina ville gå med i skolans fotbollsteam (svensk fotboll alltså, inte sån där amerikansk där man springer och knuffar på varann..) coachen tyckte det lät som en utmärkt ide, och frågade om jag också var intresserad. Jag sa som det var att jag aldrig spelat och att min kondition är lika med noll, men att det vore kul att testa.


Så efter skolan gick vi mot planen och satte igång. Eftersom den enda motion jag fått sedan skolan (och därmed gymnastiken) slutade i våras är... hmm... ja den är helt enkelt obefintlig tänkte jag ta det lugnt och bara kolla läget lite. Synd bara att våran coach inte tillät det, han sa nåt i stil med "du kan ju inte va i sämre form än oss tjocka amerikaner..


Dock vill jag påstå att efter hela 2 och en halv timme stenhård träning vilket försvårades ytterligare p.g.a. den ca 34-gradiga värmen så var inte Mårtens kropp speciellt glad på Mårten. Och det här ska jag göra sex gånger i veckan de närmaste månaderna.. plus matcher två dar i veckan. Menmen det kan bara gå bättre än idag så det är ju iaf positivt.


Började skolan idag också, vilket var spännande. Dock blev det inte mycket gjort idag, så det kommer fler rapporter framöver. Jag kommer läsa spanska nivå två, konsertkör (mycket läskigt), multimedia, gitarr, engelska, american government och avancerad matte.


Som svar på din fråga kajsa så har jag bärbar med mig från sverige, därav å ä och ö.


Angående bilder har jag lite problem med det just nu, men det kommer förhoppningsvis.

ökenrapport

Här kommer då den först rapporten från nevadaöken, eller om det heter öknen.. det känns fel men ni förstår nog förhoppningsvis. Först vill jag tacka er för alla fina brev som jag fick. Satt och läste dom på planet och det var inte lätt att sitta där och inte gå fram till piloten och be honom vända.. kommer sakna er alla jättemycket.


Resan började ganska bra faktiskt trots att man va ledsen och allt sånt. Jag fick titta på den underbara (?) utsikten från charles de gaulle i paris i fyra timmar för att sedan åka vidare till LA. Självklart eftersom amerikanerna är så överdrivet säkra och långsamma så missade jag planet som gick vidare till slutstationen Reno så jag fick lugnt sätta mig och vänta på nästa plan i nästan fem timmar. Jag fick ju i alla fall en väldigt grundlig men ofrivillig rundtur på terminal 2,3,5 och tom bradleys terminal.. mycket stimulerande efter 25 timmars resa :D


Nu ska vi sluta med denna negativitet, för jag kom ju trots allt fram till Reno till slut och kom ganska direkt fram till att detta är mini-vegas. Det första jag stötte på när jag kom in till gaten var ett tjugotal olika gamblingmaskiner. Marie som är min värdmamma kom och hämtade mig tillsammans med Artem (det uttalas typ "Arrtiom") som är en utbytesstudent från Ukraina.


Första dagen fick jag tack och lov sova rätt länge och sen fick jag träffa "pappa" Martin. Ganska intressant person faktiskt. En tatuerad 66åring som tydligen levt sitt liv som bilmekaniker, hippie, militär, hårdrockare, elektriker, fackpresident, stammis på kasinon, snickare, antiksamlare, kedjerökare osv osv. att han dessutom ser ut som nån amerikansk motsvarighet till peps Persson fullbordar en ganska härlig mix tycker jag. Familjen har hela åtta hundar(Ginger, Pepper, Rutchild, Princess Leia, Rosco, Teddybear, Tipster och sen den där sista som ja aldrig kommer ihåg namnet på) och fyra katter, så jag kommer nog ha fullt upp. Jag lärde även känna Marie lite mer och hon är en sån där jättetrevlig amerikan som jag tror kommer va ganska lätt att komma överens med.


Andra dagen försökte vi skriva in oss på skolan men det gick inget vidare eftersom alla elever tydligen gör om sina val nu, så vi fick tid hos "counselor" först på måndag.. så vi utforskade lilla staden istället.


Idag lördag gick vi upp redan klockan tre på natten för att ta oss till Reno för det årliga luftballongracet. Det lät ju måttligt kul och inte riktigt värt att förstöra en hel natts sömn med men det visade sig vara absolut tvärtom. Precis vid soluppgången lyfte inte mindre än 84 luftballonger samtidigt från samma fält. Jag har aldrig sett något liknande och jag ångrar inte en sekund att vi förstörde natten för det här. (jag ska försöka lägga ut några bilder på bilddagboken). För att ytterligare visa att amerikaner alltid ska va störst och bäst åt vi till lunch den största mackan en Mårten någonsin skådat. Förutom det enorma brödet och de tjocka ostskivorna räknade jag till åtminstone tretton skivor skinka packade på varandra. På EN ENDA macka. Gissa om jag kommer bli tjockis-mårten.

Ooj va mycket det blev.. jag får väl vara snäll och göra en sammanfattning för er som inte orkar läsa hela: öken sakna amerikaner är överdrivet säkra Martin peps Persson skola natt förstörd ballong 13 skivor tjockis.


För övrigt är det rätt tacksamt att vara förkyld i en öken...


på onsdag är det dags

nu har jag även fått reda på när jag åker och det blev redan på onsdag, klockan 06.50!! min första tanke va "jaha där rök min sovmorgon" men samtidigt är det ju roligt att äntligen få komma iväg. Så det blir att åka från åby runt klockan tre, via arlanda, paris, los angeles och reno för att sedan landa i fallon,  nevada runt klockan nio på kvällen lokal tid.. vilket innebär ca 24 timmars restid för mig :/

Då har man ju rätt att vara trött dagen efter, problemet är bara att jag redan på torsdag ska in till skolan för min första skoldag. det blir nog att använda solglasögon eller nån slags heltäckande ansiktsmask så dom inte ser att jag sover.

Det känns ändå lite fel att jag i drygt en månads tid har gått och varit jätteberedd på att åka, och när det väl är dags får man panik iallafall. inte nog med paniken så gick mp3 sönder igår och jag har nåt underligt problem med mina tänder, som måste fixas innan jag åker.

Nu ska jag gå och städa mitt rum (pappa vill av någon anledning inte att mitt rum ska se ut som en rutten svinstia ett helt år.. konstigt..) och sen packa alla mina väskor.

Min förhoppning är att jag ska kunna fortsätta skriva på den här bloggen under året men vi får se om det finns nåt internet överhuvudtaget:P sånt man märker

ÄNTLIGEN

Wohoo nu har jag äntligen fått reda på vart i USA jag ska bo i ett år =D det blev den lilla staden fallon i nevada. lite ökenaktigt ställe men ändå en liten by/stad på 30000 invånare. Det blev faktiskt en ganska klar bättring enligt mig från colorado som det va snack om från början. inte bara beroende på klimatet som i nevada är betydligt varmare och gosigare än colorado som är mera sverigeaktigt.

"Närheten" till andra resmål är ju inte heller fel. Inom en fyrtiomilsradie ligger bland annat både las vegas och san fransisco. Det vore ju inte fel att dra till kalifornien över helgen till exempel.

Just nu har jag bara fått en tillfällig familj i området, eftersom det är inte är helt klart än med den familj som jag ska bo permanent hos sedan. men min tillfälliga familj bor ca fem km utanför fallon och har åtta hundar fyra katter, getter och kycklingar. Det lär bli fullt upp med härliga husdjur iallafall.

Skolan som ja ska gå på har 1300 elever och började tyvärr redan för nån vecka sen.. men jag får försöka komma in i den iallafall. Lär dock bli rätt pinsamt och komma in där i helt ny klass och förklara vem fasen jag är.."hello, i am your new klasskompis.. ehh.. i come from a big country called sweden". jaja det löser sig.

jag åker hursomhelst nån gång under nästa vecka. spännande =D =D

RSS 2.0