EPAAA EPAAA

Fick lite simpsonsthemovieflashback idag när skolan hotades av dödlig förgiftning, och EPA var tvungna att komma.

Riktigt så illa va det inte men nån idiot hade krossat en kvicksilvertermometer på nån av toaletterna och det gjorde att alla som vart i den byggnaden under dagen var tvungna att stanna efter skolan och bli undersökta så vi inte var kvicksilverförgiftade.

Det inkluderade mig och ca 800 andra elever, och vi fick helt enkelt sitta och vänta i biblioteket i dryga tre och en halv timme, utan mat, vatten, toaletter och allt annat man behöver för att inte få spunkspatt.. jättekul..

Sen till slut så kom Environmental Protection Agency från carson city och undersökte oss. Ingen hade dock några spår av kvicksilver så det va lugnt att gå hem.

så kan det gå när det finns idioter på skolan.

I övrigt mår jag bra :D

tänka sig, mårtens blogg lever igen :O

jag vet att min blogg har varit lite livlös, och inte alltför uppdaterad och jag får försöka bättra mig på det..
kommer inte ihåg när jag skrev senast menjag kan ge en liten återblick från senaste veckan

lördag åkte vi ner till san francisco trots att vi alla tre mådde finfint med flunsan och hela köret... men det måste vara nåt speciellt med havet där nere som gör att man frisknar till (eller annars är det all marijuanarök som flyger omkring i luften =D haha). Jag bodde hos min värdsyster på den klassiska hippiegatan Haight-Ashbury. Men ni behöver inte vara oroliga det pågick inget drogande där.

Under helgen agerade vi turister och kollade in downtown, golden gate park, åkte över till alcatraz, åkte bil uppför alla backar(ni som klagar över att cykla upp för glotterbacken kan ju slänga er i väggen, jag har nog inte sett nåt liknande som dom backarna) och åka nerför Lombard street som är den svängigaste backen i världen (tror jag). Jag kom fram till att att åka bil i san francisco är som en ända stor gigantisk bergóchdalbana.

På söndagen åkte vi även ut till golden gate bridge för att gå över bron när det var solnedgång :D det var riktigt tufft faktiskt, och vilken utsikt man har över staden från den bron =D

Sen var det dags att åka hem måndag, så jag missade tyvärr sonata arcticakonserten.

Tisdag ägnades åt träning med honor choir, som är dom bästa i norra nevada, och herregud va jag blev imponerad :D vi lät helt underbara om jag får säga det själv och va mycket roligt folk det finns i körer.. dom borde ta över den attiduden till sverige, där kör har en aning nördstämpel över sig.. vi hade åtta timmar träning, vilket gjorde att man var ganska trött när vi kom hem vid sex på eftermiddagen.

Och som om inte det var tillräckligt långt så blev det ännu längre dan efter. Vi lämnade fallon 06:30 och kom hem 23:15. Men det var en jättekul dag som avslutades med le grande finale, konserten. Tom som var direktör hade gjort ett mycket bra jobb med oss och publiken tyckte vi var jättebra.

Och sen fyllde ju min lilla fader år den 19 också, så han förtjänar ett dundergrattis.

Igår lyckades min feber återigen komma tillbaks för typ tionde gången under tre veckor.. börjar bli rejält trött på det och hostan som finns där konstant.. blir nog att besöka farbror doktorn nån gång inom närmsta framtiden. Idag har jag varit hemma och varit jätteduktig och städat och tvättat tre maskiner än så länge, så nog är jag väl värd lite gitarrspelande nu?

tack snälla goa pastorn för dåliga rörmokare

trevlig överraskning när jag kom till skolan idag, möts av massa glada elever som skriker "ingen skola". tydligen hade nån vattenledning strulat vilket var tillräckligt för att high school ställdes in idag :D det är ju inget man klagar över direkt.. synd bara att man inte träffade alla kompisar för alla hjärtansdagkramar, men det kan det vara värt :D

Ikväll kommer jag troligen va ljudtekniker när toms band har en spelning, kommer nog bli kul. Va på en av deras repetitioner och dom är grymt duktiga :D dock har tom varit hemma idag pga flunsan ( undrar vem som gav honom det..) men han är förhoppningsvis uppe på benen igen ikväll :P

taskig tajming

har varit ruskigt sjuk senaste dagarna.. inge vidare kul med hög feber och en hals som dödar en. Valde en lite dålig tid att vara sjuk också, vi hade talangshow och konsert idag och körtävling imorron. vilket är ganska svårt att delta i när man nästan tappat rösten..

De goda nyheterna är att jag iaf bestämde mig för att gå och titta på Jerelle i talangshowen, och min sistaminutenersättare cyril. Dock hade Cyril panik eftersom han inte visste sin del av låten så det slutade med att jag fick gå upp och spela min gitarr.. med flunsa och nästan 40 grader :O

på nåt underligt sätt lyckades vi dock vinna tävlingen och vi fick en underbart vacker pokal som såg ut att va made in träslöjd av femåringar :D plus att vi fick ett presentkort på 40 dollar, vilket alltid är kul :D

nu ska jag dock återgå till att göra det jag är bäst på, och som ja gjorde 22 timmar igår.. sleeeep

superbowl

Det omöjliga inträffade, New York Giants lyckades besegra New England Patriots som gått obesegrade genom hela säsongen :O Dramatik på hög nivå... nu har jag iaf vart en riktig amerikan och sett min första superbowl. Och för er som är förvirrade, det är amerikansk fotboll jag pratar om.. som min bror så fint förklarade "den där sporten där dom springer med tio kilo skydd och knuffar varandra.."

Och så bakade jag farmors totalt underbara ananaspaj, och den blev kanongod, tur att ja har halva pajen kvar, morgondagen är räddad :D

Foo Fighters :D:D

Då kommer recensionen från Foo Fighters:
HELGRYMT

Det är nog allt som behöver sägas om det :D Speciellt eftersom dom hade en förmåga att spela dom låtarna som jag inte tycker om, och göra dom skitbra :D Höjdpunkten var My Hero akustisk :D eller Long road to ruin.. eller the pretender.. eller best of you.. eller let it die.. eller all my life.. eller monke wrench.. eller helt enkelt alla låtarna ;)

Och förbanden var bra också.. om nån där hemma är olaglig och laddar ner musik (vilket ja tvivlar på hahaha ) kan ni tanka Against me och Hello Stranger.

Så nästa steg på konsertlistan ska jag försöka se Sonata Arctica i sacramento, det vore underbart :D eller Linkin Park  :D synd bara att ja inte har körkort :( hade vart så mycket enklare :P

gambling i skolan.. bara i nevada :D

idag hade vi spanskaprov, och helt plötsligt frågar lärarn "hur många här gillar att gambla".. jag tyckte det lät spännande så ja räckte upp handen, och jag och tre till fick kommu upp och spela tärning mot honom. Dealen var att om vi vann så fick vi reda på ett rätt svar till provet, och om han vann så måste vi ta med nåt att bjuda klassen på.. jag förlorade så jag ska ta och baka lite chokladbollar till morrondagens spanska :P

Jag önskar att våra svenska lärare kan få för sig lite såna ideer, det blir så mycket roligare :D

I övrigt spelade vi in audition för att gå till disneyland i los angeles och uppträda med kören, håller tummarna..

och imorrn är det dags.. Foo fighters i Reno :D mucho kul, recension kommer nån gång..

RSS 2.0