Roadtrip

fick en liten kul överraskning idag, marie ringde och frågade om jag ville följa med henne och hennes värdmamma på en liten roadtrip över mellandagarna.. Det lät ju intressant, speciellt eftersom destinationerna var inget mindre än Los Angeles och las Vegas :D så här kommer jag, det blir en kul liten resa, och vi ger oss av natten till 26:e klockan två, och kommer hem nyårsafton. Det är ju nåt att se fram emot, utöver det faktum att "tomorrow´s christmas day" :D

Skål och gonatt

god jul därhemma

ja nu är det ju julafton så jag får säga god jul till alla där hemma, även fast julen här i staterna inte kommer förrän den 25:e.
hoppas alla har en kanonjul, det ska jag också ha, kul med nya traditioner :D kommer nog sakna kalle anka dock, och det traditionella resa runt och fira jul med hela släkten. Här har dock hela släkten kommit hem över jul så det blir fullt hus med två "systrar" tre "bröder" med en flickvän, och även mormor peg. kul med tio pers i ett litet hus :D

Många kramar och godjul från US of the A

happy =D

nu är jag glad, min multimediapresentation idag gick jättebra, jag klarade ingångsprovet och är därmed med i chamber singers(vilket är en kör på skolan) , och jag fick precis reda på att vi bara går till halv tio på fredag. Det gjorde min dag tre gånger roligare, så nu sitter jag och ler tillsammans med min colaburk :D 

"i gott 100% on my spleling test"

I don't mind where you come from
As long as you come to me
I don't like illusions I can't see
Them clearly

Hours slide and days go by
Till you decide to come
And in between it always seems too long
All of a sudden

And I have the skill, yeah I have the will
To breathe you in while I can
However long you stay
Is all that I am

Veckans favoritlåt, Sick puppies med All the same

 Va ett tag sen jag skrev nu, får försöka jobba ifatt lite. Förra veckan var fullproppad med saker så fanns inte riktigt tid att skriva, men nu hittade jag en liten lucka :P  Det är konserttider nu, vilket jag tycker är ganska trevligt. Det innebär alltså på skolan, inga megastora rockband, men vi hade två konserter med kören i förra veckan, och det gick bra, förutom att vi i stort sett smälte när vi stod och väntade 45 minuter bakom draperierna på den långsamma magikern sean, som höll på för evigt (han var för övrigt inte i närheten av oscar abracadabrahamson när det gäller skills)
Sen hade tom två konserter i reno, vilket också var bra. 

Jag kom också fram till att det är ingen bra kombination att både klanta till sig som fotbollsmålvakt och vara gitarrspelare, så det tänker jag inte fortsätta med :P I övrigt har jag återigen fastnat för jimmy eat world, deras senaste album är grymt, och även nåt band vars album hette time on earth, och en av låtarna hette nobody wants to, men jag har inte lyckats klura ut bandets namn. Vi har julpyntat huset nu, med alla tillhörande utomhusbelysningar, men kameran strular lite för tillfället så vi får se hur det går med bilder.

Den här veckan är både soft och outhärdlig, vi har slutprov hela tiden, så konstant huvudvärk - ja tack.

Så nu ska jag plugga lite spanska, och klura ut en basgång till nån fånig låt till gitarrklassen..

han är blåst, han får gå hem med svansen mellan benen

lurad är precis vad jag är, Artem kom till skolan idag gående på sitt helt friska ben utan kryckor. Det var tydligen ett psykologiprojekt som gick ut på att se folks reaktioner. Han lyckades uppenbarligen rätt bra och lurade till och med sjuksköterskan. Så där satt jag och kände mig jättesmart.

Menmen, nu ska ja förbereda mig för att dra till konserten, och nej pappa ja tänker inte bli katolik :P

en del straffar gud direkt..

För några veckor sen, innan ja flyttade, pratade artem om att han ville testa att blundande gå över plankan som går över diket som skiljer våra tomter. Jag tittade bara på honom och gav den där "ja du har ju redan visat dig vara lite galen"- blicken, och tänkte inte mer på det..

Och gissa vem som idag kommer till skolan hoppandes på kryckor och säger "jag testade att gå över plankan med slutna ögon". Och det var tydligen svårare än han trott, så han slutade liggandes i diket med ett brutet ben. Dock va han inte speciellt ledsen över det, utan sa bara "det borde inte va så jädra svårt, ja måste testa igen"...

Det finns nog en gräns på hur nyfiken man får vara, men den har han inte hittat än.

Själv har jag fortfarande alla ben obrutna, och jag tänkte försöka hålla det så..

Imorrn är det dags för våran vinterkonsert med kören när vi för första gången sjunger riktiga sånger inför publik och inte bara nationalsången. Ska bli kulkul och vi ska va uppklädda också, det är tydligen krav på sånt på dom senare framträdandena, och både våra kostymer och tjejernas klänningar är finfina, ska försöka få några kort tagna.

För er som undrar så är det nu helt klart att anna inte får komma ner över jul/nyår. "det här är ett kulturprogram, inte träffa-kompisar-program" som aspect så fint uttryckte det, efter att vi protesterat mot deras mycket veka argument att vi båda skulle få väldigt mycket hemlängtan och att vi inte skulle klara av att resa utan föräldrar...Och det verkar inte bli nåt hawaii så jag får väl vänta med att träffa anna tills ja kommer hem..

Skål och gonatt på er, känns som om ja håller på att bli sjuk, så ja tänkte somna tidigt för att försöka dränka baciluskerna med sömn, även om jag personligen inte skulle kunna dränkas av för mycket sömn, men det är värt ett försök :D

Förresten så testade jag igår på att va assisterande kantor i den katolska kyrkan, det var en ny upplevelse.. Men det är ju alltid kul att spela gitarr, så det är nog nåt ja tänker fortsätta med :D

Nu är det officiellt jul även mitt härute i öknen!

som sagt, idag kom julen till öknen, när det var dags för julgransupplysning. Det var riktigt trevligt och till råga på allt så kom den första snön hit idag. så vi stod där i snön och drack varm choklad och lyssnade på grundskolans kör som för övrigt lät ungefär som.. ja har ju faktiskt aldrig hört en katt strypas men det är väl vad man brukar jämföra den nivån med.. mysigt var det hursomhelst, och vi han även med lite mulning i den färska snön, som för övrigt var helt bortsmält efter en kvart.

Vi ska även julpynta huset i helgen och jag ska troligen baka pepparkakor. mysigt mysigt

Vad som är mindre mysigt är dock finals-veckan vilket innebär slutprov i i stort sett alla ämnen(förutom kören, där våran lärare är så medmänsklig att vi ska ha lite julmys och istället köra turnering i guitar hero. andra lärare är inte alls lika snälla och ger oss istället två prov, till exempel i matten engelskan, spanskan. Dock är inte engelskan nåt att oroa sig för, idag lärde vi oss till exempel vad en preposition är, och hade glosprov som endast innebar att kunna stava till orden phrase, parody pronoun, noun och preposition. Ruskigt hög nivå dom är på när det gäller engelskan.

Nu ska jag sätta mig och slappna av och lagom ego-trippat njuta och lyssna på min egen musik, jag är ganska nöjd so far, förhoppningsvis blir det väl bara bättre..

trappsteg

blev lite paff idag när jag tänkte efter att jag inte har gått uppför(eller nerför) en trappa sen ja flyttade vilket är ett par veckor.. skumt tycker jag, att amerikanska hus i huvudsak inte har trappor. Inte för att det har nån betydelse överhuvudtaget, kom bara att tänka på det..

huvudvärk och minusgrader

Det här med rubriker är det jag alltid fruktar när jag skriver ett blogginlägg, det är så svårt att komma på nåt passande, som ändå lockar blickar till det.. Det hjälper mig iallafall lite när jag funderar på yrkesval, jag har ett mindre alternativ att välja på - jag ska inte bli rubrikmakare..

Hursom.. nu kom ja av mig, tänkte berätta lite om helgen. Det har blivit en hel del fotboll, vilket är underligt, eftersom jag nu spelar mer fotboll än jag faktiskt gjorde under säsongen. Men i fredags var det dags för den veckliga (tror precis att jag hittade på ett nytt ord.. hoppas ni förstår det) fredagsmatchen där vi mixar ihop alla som känner för att komma in i två lag och bara spelar på skoj, vilket ändå oftast slutar med blodigt allvar och prestige. Denna dag var det dock 10 minusgrader(vilket andra delen av rubriken hänvisar till) så det var med andra ord kallt.

Matchens "kom-ihåg!" var dock "the swedish move" vilket i praktiken innebar att en viss svensk utbytesstudent skulle skjuta bollen in i öppet mål men siktar fel och istället skjuter iväg sitt eget ben, flyger upp i luften(precis som när folk halkar på bananskal i serier) och landar direkt på huvet (vilket leder oss osökt in på den första delen av rubriken, där fick jag väl till det rätt fint =))

Den svenska snubben fick dock troligen en mindre hjärnskakning, och mådde riktigt dåligt resten av kvällen, men roligt som tusan var det ändå.

Idag var det match igen, och nån ropade innan matchen "ey Sweden, wanna borrow a helmet?". dom har iallafall humor här =D

Den roliga delen var dock att jag i båda matcherna lyckades göra mål(faktiskt efter "the swedish move", måste fått nån slags extra energi) så snart är jag väl uppe i en nivå så jag skulle platsa i ett P-96 lag eller nåt :D alltid något

I övrigt har vi börjat julpynta, blivit dissade av aspect vilket innebär att anna inte får komma ner över nyår, vilket gör mig riktigt förbannad, eftersom våra två koordinatorer har två olika argument varför vi inte får det, men min koordinator säger att den andras argument inte är tillräckligt vettigt argument och tvärtom, vilket enligt mig betyder att inget av deras argument egentligen har nåt stör.. Helt underbart.. men hursom så får vi klara oss utan varandra ett tag till..

Den sista sucken

Nu ligger en ny sång uppe på min myspace, www.myspace.com/iammadeofrock
Brorsan Jesper skrev texten, Mårtis gjorde resten


Den sista sucken - Made of Rock
Öppna inte munnen

Låt mig få uppleva några sista minuter

Låt mig få insupa atmosfären

Låt mig få leva lite till


Le mot mig

Visa dina vackra sidor och låt dem stråla

Låt oss avsluta detta med glädje och stil

Låt mig få låtsas lite till


Rör min hand

Låt mig känna din värme mot min igen

Låt mitt blod pumpa och fylla mig med glädje nu

Låt mig få minnas lite till


OK... jag har bilden klar

Nu... kan du dumpa mig


OK... Jag är nöjd nu

OK... nu kan du dumpa mig


(Nu kan du) Öppna munnen

Jag har allt jag behöver

Inget kan krossa mig nu

Du lät mig insupa.. den sista sucken


RSS 2.0